Psylliumfröskal Eko grov innehåller högkvalitativa kostfibrer
De kostfibrer hon studerar bryts ner till fettsyror som smörsyra och propionsyra, som utgör tarmslemhinnans favoritföda.
Precis som hela kroppen behöver bra näring, så behöver varje organ i kroppen få sin speciella näring. Smörsyran gör att tarmens slemhinna håller sig tät och stark, förklarar hon.
En frisk slemhinna är en barriär mot de giftiga ämnen som kan passera tarmen, och löper också mindre risk för inflammationssjukdomar, grova fiberer gör bättre nytta längre ner i tarmen. Problemet är att de flesta kostfibrer, bryts ner i början av tjocktarmen, medan ulcerös kolit och Cancer framförallt drabbar den nedre delen av tjocktarmen.
RIKTIGA EKOLOGISKA GROVA FIBRER FRÅN PSYLLIUMFRÖSKAL HAR EN BÄTTRE FUNKTION BÅDE FÖR MAGE OCH TARMAR. Passar också utmärkt vid bakning. Psyllium fröskal är rik på kostfibrer, blanda i vatten, gärna med Nyponpulver och våra Chiafrön. eller berika dina smoothies, bröd, kakor och pajer med Psyllium fröskal.
EKOLOGISKT PSYLLIUMFRÖSKAL, KALLAS OCKSÅ FIBERHUSK, SÄNKER KOLESTEROLVÄRDET. Gallsalter återvinns sedan av kroppen och används på nytt. Fibrerna hjälper då till att föra med sig dessa gallsalter ut ur kroppen, så att återupptaget blir mindre och mer kolesterol måste gå åt till att bilda nya gallsalter, och kolesterolnivån sänks.
EKOLOGISKA PSYLLIUMFRÖSKAL PREMIUM, BRA FIBRER FÖR MAGE OCH TARM 250 gr
Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.
100 g Solrosfrö eko
100 g Pumpakärnor eko
100 g Sesamfrö eko
2 msk Fiberhusk av Psylliumfröskal Ekologiskt
1-2 tsk salt
0,5 l vatten
Blanda allt och låt stå och svälla i 10 min.
Bred ut på 2 bakplåtsklädda plåtar, (viktigt med bra bakplåtspapper för att det ska släppa från brödet) med en slickepott och grädda i varmluftsugn 150-155 gr ca 1 tim. Vänd och byt plats på plåtarna efter halva tiden. Ta bort papperet direkt efter det är klart.
Vi rekommenderar Toppits bakplåtspapper med struktur som släpper bättre från brödet.
Recept från www.bravara.se
2 dl majsmjöl
0,75 dl solroskärnor
0,25 dl pumpakärnor
0,50 dl sesamfrö
0,50 dl Chiafrön Eko
0,50 dl god olivolja
2 dl kokande vatten
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och sedan det kokande vattnet. Bred ut på bakplåtspappers klädd plåt. Dela i lagom stora bitar och strö över havssalt.
Grädda i varmluftsugn 150 grader 1 timme.