ARTROS ÄR EN ORSAK TILL VÄRK OCH INFLAMMATION I LEDER.

PAIN@WAY NYPONPULVER HAR BEVISERLIGEN HJÄLPT MÅNGA TILL MINDRE VÄRK OCH ETT RÖRLIGARE LIV!

Artros är den vanligaste ledsjukdom av alla. Den visar sig i svullna och smärtande leder och kommer ofta smygande. Leden blir stelare och ömmar eller värker. Smärtorna av Artros, gör att man själv upptäcker sjukdomen, innan den syns på röntgen, men då har den redan pågått en längre tid, ofta i flera år.

Artros drabbar 8 av 10 människor under deras livstid. Ju äldre vi blir desto mera sannolikt är det att vi har artros någonstans i kroppen.

Det vanligaste stället är knän, fingrar och rygg. Äldre människor har nästan alltid artros mellan några kotor i ryggraden.

BROSK UTA ARTROS, BRAVARA.SE FRISKT BROSK, INGEN ARTROS
ARTROS, bravara.se ARTROS I LED

Artros kan drabba alla leder men de vanligaste ställena är:
Fingerlederna
. När yttersta leden blir knotig, stel och öm kallas det Heberdenartros. Ofta drabbas flera fingrar. Om det är leden mitt på fingret som angripits talar man om Bouchard-artros. Tummens bas är ett tredje vanligt ställe. Fingerartros drabbar oftast kvinnor i medelåldern. Den kan ärvas på mödernet.

Fötterna. Det är för det mesta stortåns bas som angrips och ger ett karakteristiskt utseende med en utstående fotknöl (kylknöl). Förr skyllde man på trånga skor men skorna har inget med sjukdomen att göra.

Knäna. Ofta gör det ont på insidan av knäna som smärtar när man går och står. Knäartros förvärras av övervikt. Kvinnor är tre gånger oftare drabbade än män.
Höfterna. Artros i höften ger dålig rörlighet. Man får svårt att sitta med benen korsade och att ta på strumpor. Smärtorna sitter mest i ljumsken men kan också kännas i knäna.
Ryggen. Spondylartros i ryggradens leder är mycket vanlig hos äldre men ger sällan några symtom förutom stelhet.
Käken. Det gör ont i käken och man får svårt att gapa stort. Ofta knastrar det eller skrapar när man tuggar. Tandgnissling nattetid är en orsak.
  

Bakom artros som kommer tidigt i livet finns oftast en skada som gett en spricka i brosket. Sprickan öppnar för fortsatt slitage på den släta broskytan. Men för många finns ingen klar orsak till att kroppen angriper sin egen vävnad med en inflammation. Ledbrosket, som fungerar som både glidyta och fjädring när leden böjs och belastas, förändras.
En slät och glänsande yta blir matt och ojämn. Med tiden blir brosket tunnare och till sist ligger ledytorna direkt på varandra. Hela leden kan då bli deformerad.
Själva brosket är okänsligt men runt omkring finns vävnad som reagerar med smärta och svullnad när vita blodkroppar strömmar till för att ha hand om skadan.
– Benhinnan är mycket smärtkänslig och i benmärgen finns blodkärl som kan reagera och skicka smärtsignaler till hjärnan, berättar läkaren Bo Dettner som arbetar vid en smärtklinik i Helsingborg. Han är ortopedmedicinare och har smärtlindring som specialitet.
När det gör ont försöker vi instinktiv röra leden mindre. Det gör att den stelnar. I värsta fall kan musklerna runt leden dras ihop.
– Förr trodde man att man skulle spara på det brosk som fanns kvar, inte slita på det. Då ordinerades vila, berättar Bo Dettner.
Idag vet vi bättre. Man ska röra en ömmande led så att man ökar genomblödningen. Då stimuleras vävnaderna och kanske även brosket till nybildning av celler. Men om det sker, så är det långsamt, betonar Bo Dettner.

MAGNETKNÄBAND MINSKAR VÄRK OCH ÖKAR BLODCIRKULATION

KNÄBAND 8 MAGNETER SMÄRTLINDRING , STABILITET, KN

KNÄBAND KNÄ ARTROS , 8 MAGNETER FÖR SMÄRTLINDRING , STABILITET, KARDEBORRE.

FOTLEDSMAGNET VID VÄRK OCH SVULLNAD

FOTLED, HÅLFOTSMAGNET ENKLARE FUNKTIONELARE ÄN MAGNETSULOR 

MAGNETTERAPI

SMÄRTLINDRING VID ARTROS, ENKELT FUNKTIONELLT Ökar blodcirkulationen, ger mer energi, bättre balans, minskar värk och svullnad!

KNÄBAND, FOTLEDSBAND

Forskning visar att 7 av 10 blir hjälpta av magneter. Vad är magnetprodukter bra för?
En bra blodcirkulation är viktig för god hälsa. Mycket goda resultat har uppnåtts vid värk i axlar, rygg och armar.
Prova vid artros, reumatism, fibromyalgi, ischias, stress, astma, sömnsvårigheter, förstoppning, menstruationssmärtor.

Cellens ämnesomsättning
Alla celler har en elektrisk laddning, innanför cellmembranet är den negativ (-) och utanför positiv (+).

För cellens ämnesomsättning behövs syre och näring, som ger energi och slaggprodukter. 
Det ökade blodflödet gör att slaggprodukter (mjölksyra) transporteras bort i högre grad än normalt efter muskelarbete, vilket ger mindre negativa effekter såsom träningsvärk och stelhet.

PUBBLICERADE STUDIER MED MAGNETTERAPI 

Sömnsvårigheter
I en dubbelblindstudie vid tre japanska sjukhus (Kaoseikai Suzuki, Sanikukai och Tokyo Communications Hospitals: Shimodair, 1990) undersöktes 431 personers sovvanor. Av dessa sov 56 personer på icke-magnetiska madrasser, medan de övriga hade madrasser med 104 st. magneter på 750-950 Gauss. Efter sex månaders användning rapporterades försökspersonerna med magnetmadrasser en sömnförbättring på 76-95 %. Över 50 % rapporterade en förbättring inom tre dagar, och efter fem dagar hade siffran ökat till 70 %. Man fann inga onormala effekter på matsmältning, cirkulation eller neuroperceptiva system efter sex månaders användning.

Menstruationssmärtor
Lindring av menstruationssmärtor var bara en av de fördelar som Suprun och Kerchevitj från Sankt Petersburg rapporterade i sin sammanställning av gynekologiska studier från 1989.

I ett försök behandlades kvinnor med svåra menssmärtor med en 400 gauss-magnet på magen i en halvtimme varje dag under andra hälften av menstruationscykeln.

Efter tre omgångar med en månad mellan behandlingarna upplevde över 90 % av kvinnorna en förbättring. 

Magnetiskt vatten
Dock Wicks från Glenhuntly i Victoria i Australien led av kroniska giktsmärtor i tjugo år. En kinesisk specialist från Beijing rådde honom att dricka magnetiserat vatten varje dag. Redan första dagen försvann smärtan och efter två år visade blodprov att urinsyrehalten (som är hög hos giktpatienter) hade återgått till normal nivå.
 
Dan Watt, Cecilia Rosenfelder och deras kollegor vid George Manson University i Virginia undersökte användningen av magnetiserat vatten för att förhindra tandsten.

De gjorde ett dubbelblindtest med 64 Hydrofloss munspolningsredskap som var utformade så att de innehåll en magnetiserad komponent. Försökspersonerna kände inte till att denna komponent togs bort i ungefär hälften av redskapen.

Sedan delades spolningsredskapen ut till 54 patienter med besvärlig tandsten. Resultaten visade att beläggningarna reducerades betydligt hos de patienter som använde de magnetiserade redskapen jämfört med kontrollgruppen.
En del av ovan, är utdrag från boken ”Magnetterapi för läkning och smärtlindring” av Roger Coghill.

Din kropp är ett biologiskt underverk

Din kropp gör allt för att överleva och hålla dig frisk utan att du tänker på det.
Den har en otrolig läkningsförmåga, den står emot 10 biljoner bakterier som du har på huden, den oskadliggör inkräktande virus, reparerar skador utan att du behöver tänka på det. Täpper till skadade blodkärl, återställer skadade nerver, läker brutna ben, läker sår, reparerar skadade muskler, visst är det fantastiskt!

Du blir vad du äter!
Vi gör oss av med trettiotusen hudceller i minuten och byter hela huden varje månad. På 9 månader har vi bytt större delen av alla våra celler i kroppen. Aminosyror är kroppens byggstenar, en bra  start på dagen är Chiafrön som innehåller 18 av kroppens 20 aminosyror.

Belasta inte ditt eget reningsverk mer än nödvändigt.
Mycket av det vi stoppar i munnen gör ingen som helst nytta utan det äter vi bara för att det är gott. Men det går att äta både gott och nyttigt.

När vi utsätts för nya bakterier så är vi beroende av ett starkt immunförsvar.
En bra start på dagen är att börja med ett brett spektrum i olika färger av nyttiga vitaminer, mineraler och micro ämnen, från frukter och bär i sin ursprungliga form som torkade pulver, tillsammans ger det på sikt positiva synergieffekter!

Tillagd i varukorgen