CHIAFRÖN

CHIA HAR VÄXTRIKETS REKORD I INNEHÅLL AV OMEGA 3 och är därmed en mycket bra källa till de fettsyror som skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar och hämmar inflammationer i kroppen som anses vara de grundläggande orsakerna till många sjukdomar.

VÅRA EKOLOGISKA CHIAFRÖN ÄR RIKA PÅ Vitamin B12, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och livsnödvändiga aminosyror.

På 9 månader byter vi större delen av alla våra celler i kroppen. Aminosyror är kroppens byggstenar, en bra  start på dagen är Chiafrön som innehåller 18 av kroppens 20 aminosyror.

Chia är en komplett råvara med ett högt innehåll av protein och grundämnet bor som stärker skelettet, mukopolysackarider som bildar en skyddande slemhinna på tarmväggarna som bromsar sjukdomsframkallande bakterier och saktar ner upptaget av kolhydrater.

CHIAFRÖN 900 gr, EKO, NATURLIGT OMEGA3 -PREMIUM

EKOLOGISKA CHIAFRÖN, OMEGA 3 FRÅN ALFA-LINOLENSYRA, 18 LIVSNÖDVÄNDIGA AMINOSYROR

CHIAFRÖN innehåller 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein, innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser. De viktigaste antioxidanterna är klorogensyra, kaffeinsyra, myricetin, quercetin, och kaempferol. 

CHIAFRÖN TILLSAMMANS MED D3-VITAMIN underlättar upptagningen av kalcium och stärker ditt skelett, lätt upptag i kroppen, mineraler och näringsämnen kommer därför snabbt ut till kroppens celler.

ALFA-LINOLENSYRA ÄR EN LIVSNÖDVÄNDIG AMINOSYRA I VÅRA EKOLOGISKA CHIAFRÖN den kan öka cellmembranens genomsläpplighet och motverka inflammationer i tarm och mage vilket också förebygger en rad ålderssjukdomar och förbättrar näringsupptaget.

CHIAFRÖN 2x900 gr, EKO, NATURLIGT OMEGA3 -PREMIUM

EKOLOGISKA CHIAFRÖN, OMEGA 3 FRÅN ALFA-LINOLENSYRA, 18 LIVSNÖDVÄNDIGA AMINOSYROR

NYPON EKO GROV 600gr + CHIAFRÖN EKO 900gr OMEGA3

NYPONPULVER EKO GROV PAIN@WAY 600 gr + CHIAFRÖN 900 gr EKO, EXTRA BRA KOMBIPRIS

Varför omega-3 verkar ha en sådan läkande effekt på kroppen har varit okänt. 
Forskarna har nu upptäckt att sjukdomar som förefaller gå att förebygga med ett högt omega-3-intag har en gemensam nämnare, de orsakas av inflammation. Forskningsgruppen hittade två hittills okända grupper av ämnen, resolviner och protektiner, som bildas från omega-3. De har en kraftfull påverkan på inflammationer. Därför tror forskarna att dessa ämnen är en förklaring till att omega-3 skyddar mot hjärtinfarkt och alzheimer. 

Omega 3 är bra för hjärna, hjärta och dina blodkärl.
Omega-3 har en läkande effekt på kroppen. I fisk finns det två sorters omega-3-fettsyror de kallas EPA och DHA. De skapas främst av alger som fiskarna äter i vilt tillstånd. Odlad fisk får i regel bara pelleterat foder och tillgång till naturlig kost endast de tre sista veckorna innan de hamnar i våra frysdiskar eller mals ner för att användas till omega 3 kapslar, då också med en lägre kvalité än från vildfångad fisk.

Förhållandena mellan omega-3 och omega-6 i vår kost har förändrats. 
Förr, när korna betade färskt gräs och örter, blev det högre halter av omega-3 i både kött och mjölkprodukter. I dag äter de kraftfoder gjort på majs, havre, vete eller korn och då har halten sjunkit. Det gröna gräset och unga sädesplantor innehåller nämligen mycket omega-3.
En färsk studie från Schweiz visar till exempel att ost från kor som betar fritt i alperna innehåller ungefär lika mycket omega-3 som omega-6. I en engelsk cheddarost, gjord på mjölk från kor som får kraftfoder, var det däremot 2,5 gånger så mycket omega-6 som omega-3.

Västerländska kosten ungefär 15 gånger så mycket omega 6 gentemot Omega 3.
Vilket skapar en obalans i kroppen, förhållandena borde vara lika. Bäst för oss är djur som är uppfödda på naturlig mat och inte alla dessa sädesslag som man lägger in i fodret för att djuren ska växa sig feta. Det ger en felaktig sammansättning på fettet, säger Jana Pickova. Institutionen för livsmedelsvetenskap. Sveriges lantbruksuniversitet

Forskarna tror att vi en gång i tiden åt ungefär lika mycket omega-3 som omega-6.  
Att den rubbade balansen av fett kan vara farlig beror på att de två olika fettsyrorna har motsatt funktion i kroppen. Generellt går det att säga att omega-6 omvandlas till ämnen som framkallar inflammation i kroppen. Inflammationer är kroppens försvar mot främmande bakterier och virus och är oftast något positivt. Men långvariga inflammationer är sällan bra - de kan leda till åderförkalkning, hjärtproblem och alzheimer.

LÄS ALLT  OM CHIAFRÖN PÅ vår Blogg 
https://nyponpulver.blogspot.com/search?q=CHIA

RECEPT MED CHIA OCH BRÖD

Tillagd i varukorgen