MAGNETTERAPI

Varför behöver vi magnetism?

Jorden är en stor magnet som skyddar oss mot yttre strålning

Människor, växter och djur behöver magnetism för att överhuvudtaget kunna leva. 
Magnetterapi har hjälpt vid ett otal fall där traditionell medicin inte fungerat. Forskning visar att 7 av 10 blir hjälpta av magneter.

Vad är magnetprodukter bra för?

En bra blodcirkulation är viktig för god hälsa. Mycket goda resultat har uppnåtts vid värk i axlar, rygg och armar, artros/reumatism/fibromyalgi, ischias, stress, astma, sömnsvårigheter, förstoppning, likgiltighet, whiplashskada, menstruationssmärtor.

Knäband med 12 magneter för smärtindring, Aktiv Friskvård

Knäband kardborreknäppning, smärtlindring, stabilitet, ökad blodcirkulation

Hålfotsmagnet, bra vid kramp, stickningar fot, ben. Aktiv F

Hålfotsmagnet, fotledsband ett bra alternativ till magnetsulor.

Handledsband med magneter, Aktiv Friskvård

Handledskydd med magneter, för ökad energi och vid värk i leder

Ryggbälte för stöd vid tillfällig smärta. Aktiv Friskvård

Ryggbälte med keramiska fibrer, smärtlindring och stöd, 70- 83 cm i midja

Ryggmagnetbälte med trippelfunktion

Magnetbälte trippel effekt, Vid värk i rygg, muskler, mage, passar alla, kardb.

Ryggmagnetbälte, för tillfällig värk och stela muskler

Ryggbälte med 24 magneter för smärtlindring, ökad blodcirkulation 80-105 cm

Magnetsulor S, 400 gauss-FÖR ÖKAD BLODCIRKULATION

Magnetsulor för bättre balans, vid värk i muskler och stela leder

Magnetkuddinlägg för bättre sömn. Aktiv Friskvård

Magnetkudde för sömnproblem, stel nacke, kan hjälpa mot snarkning.

Magnetmadrass ökar blodcirkulation. Aktiv Friskvård

Magnetmadrass ger dig bättre sömn, mer energi och mindre värk.

Magnetmadrass Niken demo, bäddmadrass, hyr per månad.

Magnetmadrass, demo i bra skick, hyr per månad.

Magneter lösa 18 pack ökar cirkulation, + gratis Armskydd

Magneter + Armskydd, Muskelavslappnande, mer ökad styrka, bättre balans.

Vad är magnetprodukter bra för?

En bra blodcirkulation är viktig för god hälsa.

Mycket goda resultat har uppnåtts vid värk i axlar, rygg och armar, artros, reumatism, ischias.

Cellens ämnesomsättning

Alla celler har en elektrisk laddning, innanför cellmembranet är den negativ (-) och utanför positiv (+). För cellens ämnesomsättning behövs syre och näring, som ger energi och slaggprodukter.  Det ökade blodflödet gör att slaggprodukter (mjölksyra) transporteras bort i högre grad än normalt efter muskelarbete, vilket ger mindre negativa effekter såsom träningsvärk och stelhet.

Magnetsulor

I maj 2003 gjordes en studie med magnetsulor för 375 patienter med diabetesneuropati. Denna dubbelblindstudie pågick i 4 månader och bekräftade att det magnetiska fältet från sulorna gav en klar förbättring när det gäller patienternas problem med bl.a. utstrålningar till fötterna, domningar, stumhet och värk. Länk till magnetsulor.

Pain@way Ryggmagnetbälte med keramiska fibrer

Ger smärtlindring till 98 av 100 och helt utan biverkningar, en av våra mest omtyckta och använda produkter. Dubbel teknik för smärtlindring, keramiska fibrer och magneter. Kan även användas för mage höft eller lår genom att placera magneterna över det område som smärtar. Tunn, lätt, syns inte under kläderna, skön att bära och ger resultat direkt

Reumatism & Artrit

År 2001 gjordes en klinisk studie vid University of Virginia, USA. Denna studie gjordes på 94 patienter med Fibromyalgi. Studien visade att de patienter som använt magneter upplevde en betydlig reducering i värk jämfört med de patienter som inte använt magneter. Artikel om denna studie publicerade i The Journal of Alternative and Complementary Medicine. Länk till produkter

Magnetband

År 1976 publicerade doktor Kyoichi Nakagawa, direktör för Isuzu-sjukhuset i Tokyo, en granskning av 68 forskningsrapporter och böcker. Han fann sju olika studier som rapporterade om lindring av smärtor och stelhet i axlarna hos patienter som bar magnetarmband. Av dem som bar riktiga magneter, med fältstyrkor på mellan 200 och 1 300 gauss, rapporterade i genomsnitt 78 % förbättringar, jämfört med bara 17 % i kontrollgruppen som bar magnetattraper. En av rapporterna fann att 1 300 gauss-magneterna var effektivare än de svagare på 200 gauss (Yamada m.fl. 1976, opublicerad rapport till Japans hälsovårdsdepartement). Av egen erfarenhet och de tillgängliga bevisen drog Nakagawa slutsatsen att statiska fält behövde ha en styrka på minst 500 gauss för att vara effektiva. Länk till magnetarmband.

Sömnsvårigheter

I en dubbelblindstudie vid tre japanska sjukhus (Kaoseikai Suzuki, Sanikukai och Tokyo Communications Hospitals: Shimodair, 1990) undersöktes 431 personers sovvanor. Av dessa sov 56 personer på icke-magnetiska madrasser, medan de övriga hade madrasser med 104 st. magneter på 750-950 Gauss. Efter sex månaders användning rapporterades försökspersonerna med magnetmadrasser en sömnförbättring på 76-95 %. Över 50 % rapporterade en förbättring inom tre dagar, och efter fem dagar hade siffran ökat till 70 %. Man fann inga onormala effekter på matsmältning, cirkulation eller neuroperceptiva system efter sex månaders användning. Länk till magnetmadrass.

Menstruationssmärtor

Lindring av menstruationssmärtor var bara en av de fördelar som Suprun och Kerchevitj från Sankt Petersburg rapporterade i sin sammanställning av gynekologiska studier från 1989. I ett försök behandlades kvinnor med svåra menssmärtor med en 400 gauss-magnet på magen i en halvtimme varje dag under andra hälften av menstruationscykeln. Efter tre omgångar med en månad mellan behandlingarna upplevde över 90 % av kvinnorna en förbättring.

Magnetiskt vatten

Dock Wicks från Glenhuntly i Victoria i Australien led av kroniska giktsmärtor i tjugo år. En kinesisk specialist från Beijing rådde honom att dricka magnetiserat vatten varje dag.

Redan första dagen försvann smärtan och efter två år visade blodprov att urinsyrehalten (som är hög hos giktpatienter) hade återgått till normal nivå.  

Dan Watt, Cecilia Rosenfelder och deras kollegor vid George Manson University i Virginia undersökte användningen av magnetiserat vatten för att förhindra tandsten. De gjorde ett dubbelblindtest med 64 Hydrofloss munspolningsredskap som var utformade så att de innehåll en magnetiserad komponent.

Försökspersonerna kände inte till att denna komponent togs bort i ungefär hälften av redskapen. Sedan delades spolningsredskapen ut till 54 patienter med besvärlig tandsten. Resultaten visade att beläggningarna reducerades betydligt hos de patienter som använde de magnetiserade redskapen jämfört med kontrollgruppen.

En del av ovan, är utdrag från boken ”Magnetterapi för läkning och smärtlindring” av Roger Coghill.

Alla hästar dras periodvis med skador

Behandla med Magnetterapi, ökar blodcirkulationen, förebygger skador och sätter igång kroppens naturliga läkningsprocess.


MAGNETTÄCKE, BENSKYDD, KNÄSKYDD
Lägg på magnettäcket för att få igång cirkulationen, förvärma muskulaturen, 15 -20 min innan du ska träna för att undvika skador och få en mjukare och smidigare häst.Växelvis användning ger bästa resultat.
Nyligen gjorda studier visar på 30 % bättre blodgenomströmning redan efter 20 min och full effekt redan efter en timme. Att använda magnetprodukterna 1-12 timmar per dygn, eller i flera kortare intervaller har visat sig fungera väldigt bra.

Genom att förebygga och behandla på rätt sätt när skadan sker kan man förkorta tiden för rekreation. Som kund hos oss så hjälper dig att använda rätt produkter, på rätt sätt och vid rätt tillfälle.

Om problemet sitter i leder och brosk?
Nyponpulver fungerar bra även på hästar visar Danska forskare.
Rekommenderar vi Pain@way nyponpulver som innehåller antioxidanter och förebygger inflammatioener.

Kombinera med MSM finns i alla celler i kroppen, bra för leder, muskler.
MSM hindrar nedbrytningen av brosk i kroppen och snabbar på läkningen av idrottsrelaterade skador, innehåller svavel, stärker immunförsvaret, bra för leder, finns i alla celler i kroppen, bra för leder, muskler.

Alla vet vikten av en väl fungerande mage, hästar har en känslig mage och är förklaringen till många tillfälligt dåliga prestationer.
Vi har sålt Chia i Sverige sedan 2008 och de senaste åren har Chiafrön blivit en stor produkt i Finland också för travhästar.

Chiafrön, Världens mest funktionella och potenta råvara.
Under århundraden konsumerades Chia av indianerna i Nordamerika för att orka med flera timmars vandringar. Nu använder många amerikanska löpare Chia som kosttillskott för att orka mer och förbättra sin kapacitet. Chia innehåller alla essentiella, livsviktiga aminosyror, vilket gör det till ett komplett proteintillskott.

 

Våra bästa referenser!


J
ärvsöfaks gjorde det och många andra av Sveriges topphästar och tränare använder våra magnetprodukter. 
Victory Tilly´s come back med magnetpads
Stig H Johansson använde  magnetpads på travstjärnan Victory Tilly vid sin sista come back, som inbringade ytterligare 1,5 milj, efter att egentligen slutat tävla efter sina skador.
Björn Goop och Conny Nobell till segern i derbyt och Elitloppet, 
"magnetbenskydden fungerar bra, jag är nöjd".
Kjell Svanstedt Veterinärkliniken i Sundsvall, använder och rekommenderar magnetbenskydden efter gaffelbandsskada.

Magnetprodukter för Häst


Behandla med Magnetterapi, ökar blodcirkulationen, förebygger skador och sätter igång kroppens naturliga läkningsprocess.

Hästprodukter till Kampanjpris

Magnetknäskydd för häst

Magnetknäskydd ökar blodcirkulation, minskar svullnad

Magnetbenskydd för häst, M

Magnetbenskydd för häst ökar blodcirkulation, minskar svullnad.

Ländtäcke med magneter-BRA VID STELA MUSKLER

Ökar blodcirkulationen, förebygger stelhet, smärta i rygg och muskler

hasskydd för häst

Hasskydd med magneter för häst ökar blodcirkulation, minskar svullnad

Magnetprodukter för Hund


Behandla med Magnetterapi, ökar blodcirkulationen,  sätter igång kroppens naturliga läkningsprocess.

Hundprodukter till Kampanjpris

Hundhalsband med magneter

Hundhalsband med magneter ökar blodcirkulationen och minskar spänning och värk.

Magnetband för hund, 21x6 cm, se handledsband
En storlek med kardborre justering passar mellan 14-20 cm. Magneterna har en smärtlindrande effekt och ökar blodcirkulationen.

Handledsband med magneter, Aktiv Friskvård

Handledskydd med magneter, för ökad energi och vid värk i leder

Magnettäcke för hund- BRA VID STELA MUSKLER, LEDER

Magnettäcke, bra för hundar med muskel, rygg och höft problem.